Конспекти уроків для 5-11-х класів, ЗНО

Розпродаж журналів 2019-2020-х років Календарно-тематичне планування уроків з української мови та літератури на 2023-2024 н.р. (5-11 класи)

Стаття №5 з журналу «ДИВОСЛОВО» №12 (765) 2020 р.

БЛИЗЬКОСХІДНІ КОНТАКТИ НАДДНІПРЯНЦІВ:
НОВИНИ З МИНУЛОГО

Видано нову книгу професора КНУ ім. Тараса Шевченка Костянтина Тищенка – солідний, понад дяв’ятсотсторінковий том. Він підсумовує двадцять років досліджень українських мовних контактів від залишених у мові їхніх найраніших ознак і до сьогодення. Пізнавальні зусилля автора спрямовані на пошуки прогалин дописемної історії. Ці прогалини – довгострокові наслідки відставання східних досліджень в Україні, штучно створеного за радянського часу. В міру прояснення забутих ділянок минулого постає нова концепція цілої галузі знань.

Випереджаючи зачудовані питання читача стосовно того, звідки взагалі могла з’явитися така підсумкова праця, мусимо відступити від класичного жанру відгуку й дати стислий історичний екскурс про сучасний етап відродження східних студій в Україні. При цьому принагідно нагадаємо і про те, як автор видання доформовував у них східне крило свого фаху, а потім і про його внесок до цих студій.

Отримати методичну статтю з журналу

Интернет-магазин АБАРИС