Конспекти уроків для 5-11-х класів, ЗНО

Розпродаж журналів 2019-2020-х років Календарно-тематичне планування уроків з української мови та літератури на 2023-2024 н.р. (5-11 класи)

Стаття №4 з журналу «ДИВОСЛОВО» №02 (731) 2018 р.

«МОВА БАРВИСТА, МОВА БАГАТА…»
Роздатковий матеріал для уроків та позакласних заходів

Лариса МАКАРЕНКО, учитель Олексіївської ЗОШ І–ІІ ст., Нікопольський р-н, Дніпропетровська обл.

У кожній українській школі в лютому відзначають Міжнародний день рідної мови. Утім навіть численні й різноманітні позакласні заходи не в змозі охопити учнівський колектив на сто відсотків. При цьому вчитель має подбати про те, щоб кожен учень мав нагоду акцентувати свою увагу на цій важливій події, зосередитися над розумами про виняткову і визначальну роль мови в розвитку кожної особистості, в розбудові держави, в її успішності та безпеці.

Пропонуємо добірку універсальних вправ з української мови, які можна використати на уроках, узяти за основу для конкурсних завдань тематичних позакласних заходів або розмістити на онлайн-ресурсах для індивідуальної дистанційної роботи з учнями. Особливістю цих вправ є не стільки методика, скільки зміст використаного дидактичного матеріалу. Він охоплює тематичну добірку текстів або фрагментів їх, присвячених рідній мові та її значенню в житті людини.

Отримати методичну статтю з журналу

Интернет-магазин АБАРИС